Pasang button like dan send Facebook di setiap entri blog

Salam..nie tutorial dari Wan Hazel eh...
Cik Permata nk amek tutorial neh..supye sng nnti   nk refer len kali if Cik Permata nk meng-edit blog agi..
Sape2 nk join..jom ikut tutor nie erk...

Pengguna Design/layout

Dashboard>Design/layout>Edit HTML
tick expand widget

Lepas tu  cari lah koding nie..Nak sng tekan CTRL+F
<data:post.body/>
Bila dah jumpa koding tu..Copy dan pastekan kod kat bawah sekali tu betul betul di bawah kod yang korang cari tadi..

Bagi pengguna Blogskin/classic template

Dashboard>Template

Cari kod neh..CTRL+F je untk sng cari
</BlogItemBody>
Bila  dah jumpa koding tu..Copy dan pastekan kod kat bawah sekali tu betul betul di bawah kod yang korang cari tadi..

Koding Send and like button FB
<!-- Facebook Like+Send button Start --><b:if cond='data:blog.pageType != "static_page"'><div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'></script><fb:like expr:href='data:post.url' font='' layout='standard' send='true' show_faces='false' width='450' colorscheme='light'></fb:like></div></b:if><!-- Facebook Like+Send button End -->
Preview dulu...kalau tak de error..Korang Save k
Selamat mencuba

p/s: kalu sudi..sila la klik Button Donate eh..xpun Klik kat SINI jer...

♥♥Suke Entry neh?Komen Byk2 Dan Klik Button Donate Yer!!♥♥

2 Doakan Cik Permata:

Elih Japahar said...

thanks utk tuto ni :)

Leeya Meera said...

thanks 4 tuto..
btw, nice bloggg..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...